Consultatia

 

La prima vizită în cabinet se va efectua o examinare completă pe baza unei radiografii panoramice, cu ajutorul căreia putem detecta cariile, tumorile, chisturile şi pierderile osoase.

 

Profilaxie dentara

 

Detartraj şi periaj profesional

Detartrajul şi periajul profesional (profilaxia dentară) includ:

  • îndepartarea tartrului dentar supragingival cu ajutorul aparatului cu ultrasunete şi instrumentarului manual.
  • Periajul profesional cu perii speciale şi o pastă profesională.
  • Fluorizare dentară cu un gel profesional pentru protecţia şi întărirea dinţilor. Examen periodic în vederea depistării posibilelor carii noi.
  • Instruirea pacientului în vederea efectuării unei igiene bucale corecte.

Sigilări dentare

Sigilările dentare se adresează în special copiilor, în vederea sigilării şanţurilor şi fosetelor molarilor pentru o periere mai uşoară şi prevenirea cariilor premature.

Cosmetica dentara

 

Obturaţii fizionomice de compozit

Obturaţiile de compozit sunt restaurări de culoarea dintelui, pentru refacerea cariilor, fisurilor şi fracturilor dentare. Obturațiile de compozit vor avea aceeași culoare și formă cu dintele natural şi durează câţiva ani, astfel veţi avea un zâmbet frumos pentru o perioadă lungă.

Coroanele de porţelan

O coroană de porţelan acoperă toată suprafaţa dintelui şi reface mărimea, forma şi culoarea dintelui natural. O coroană protejează şi întăreşte un dinte care nu a mai putut fi refăcut cu ajutorul unei obturaţii sau prin alt tip de restaurare. Coroanele de porţelan sunt foarte rezistente şi ţin mulţi ani.

Punţile fixe de porţelan

Punţile fixe de porţelan ajută la înlocuirea unui dinte lipsă. Cei doi dinţi adiacenţi breşei edentate se pregătesc pentru a fi stâlpii de susţinere. Dinţii şlefuiţi vor fi îmbrăcaţi cu coroane care vor fi lipite de coroana din breşa edentată şi o vor susţine. Punţile dentare fixe ţin mulţi ani.

Faţete de porţelan

Faţetele sunt foiţe subţiri de porţelan, realizate în laboratorul dentar. Ele se cimentează pe suprafaţa vestibulară a dintelui, refăcând forma şi rezistenţa dintelui, recreând un zâmbet frumos.

Coroane pe implanturi

Implantul este o soluţie foarte conservatoare pentru a înlocui un dinte lipsă. Implantul este o rădăcină artificială implantată în osul maxilar. Pe această rădăcină se pune o coroană de porţelan, care este fixă şi are forma şi culoarea unui dinte natural.

Albirea dinţilor

Albirea dinţilor naturali este o procedură neinvazivă pentru a schimba culoarea dinţilor şi o cale ideală de a îmbunătăţi zâmbetul. Albirea dinţilor se poate face în cabinetul stomatologic sau la domiciliu.

Piercingul dentar

Aplicarea de pietricele dentare pe suprafaţa dintelui este o modă care face zâmbetul să fie mai special, iar dinţii frumoşi să fie puşi în evidenţă. Pietricica se lipeşte direct pe suprafaţa dintelui, fiind o metodă neinvaziva şi lipsită de durere. Dacă vrem sa renunţăm la pietricică, sau să o schimbăm, sănătatea şi forma dintelui nu au de suferit.

 

Tratamente restaurative

 

Obturaţii din compozit

Obturaţiile de compozit sunt restaurări de culoarea dintelui, pentru refacerea cariilor, fisurilor si fracturilor dentare. Obturaţiile de compozit vor avea aceeasi culoare şi formă cu dintele natural şi durează câţiva ani, astfel veţi avea un zâmbet frumos pentru o perioadă lungă.

Punţi dentare fixe

Punţile dentare fixe ajută la înlocuirea unui dinte lipsă. Cei doi dinţi adiacenţi breşei edentate se pregătesc pentru a fi stâlpii de susţinere. Dinţii şlefuiţi vor fi îmbrăcaţi cu coroane care vor fi lipite de coroana din breşa edentată şi o vor susţine. Punţile dentare fixe ţin mulţi ani.

Coroane pe implanturi

Implantul este o soluţie foarte conservatoare pentru a înlocui un dinte lipsă. Implantul este o rădacină artificială implantată în osul maxilar. Pe această rădăcină se va pune o coroană de porţelan, care va fi fixă şi va avea forma şi culoarea unui dinte natural.

Proteze dentare

Protezele dentare totale sau parţiale sunt lucrări protetice mobile (se pot scoate); ele înlocuiesc dinţii şi țesuturile lipsă. Sunt făcute astfel încât să refacă dinţii şi zâmbetul dumneavoastră. O proteză ţine mulţi ani, dar după o perioadă trebuie rebazată sau refacută datorită schimbărilor survenite la nivelul ţesuturilor şi datorită uzurilor.

Proteze pe implanturi

Implanturile sunt de mare ajutor când gingia şi osul maxilar/mandibular s-au retras foarte mult, iar o proteză tradiţională nu poate avea stabilitate bună. Protezele pe implanturi se fixează foarte bine cu ajutorul unor capse şi au o stabilitate foarte bună.

Tratament de canal

Tratamentul de canal este necesar când nervul dintelui a fost afectat de carie sau infecţie. Acest tratament constă în îndepartarea nervului, bacteriilor şi ţesutului cariat, urmând obturarea canalelor cu materiale speciale. După efectuarea tratamentului de canal dintele poate fi reconstruit la forma şi funcţionalitatea iniţială.

 

Paradontologie

 

Măsurarea, detartrajul si surfasajul

Boala parodontala se diagnostichează în urma examenului parodontal şi radiografiei panoramice, depistând sângerarile, tartrul subgingival şi pierderile osoase. Cu ajutorul sondei parodontale se măsoară adancimea şanţului gingival (spaţiul dintre dinte şi gingie). O adâncime mai mare de 3mm indică prezenţa bolii parodontale. Stadiile bolii parodontale sunt: gingivita, parodontita si parodontita avansată.

Gingivita nu se manifestă simptomatic prin durere, şi majoritatea pacienţilor nu încep tratamentul acestei boli din faza incipientă, lăsând loc apariţiei parodontopatiilor. Tratamentul constă în curăţarea minuţioasă, profundă a suprafeţelor radiculare, îndepartarea bacteriilor, infecţiei şi tartrului subgingival - detartrajul şi surfasajul.